4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevuld brood

Gevuld brood

ingrediënten


30 min
4 personen
250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zeezout
1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang boter door de olie.
  • 2 Verwarm, voor de vulling, de olie en bak hierin het ontbijtspek knapperig. Voeg ui en paprika toe en fruit circa 4 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en Provençaalse kruiden toe en fruit nog een minuut. Doe het gehakt erbij en bak dit rul.
  • 4 Laat het gehaktmengsel in een vergiet uitlekken. Breng het op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol na de tweede rijsbeurt het deeg uit tot een dikke lap. Verdeel de afgekoelde vulling hierover en vouw de lap aan twee kanten naar binnen of rol het losjes op.
  • 6 Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk met het ei. Bestrooi met zeezout en rozemarijn.
  • 7 Bak het brood in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 36 gram