gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Gevlochten pizza met salami en gegrilde paprika

Gevlochten pizza met salami en gegrilde paprika

ingrediënten


30 min
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 pot geroosterde rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

50 gram salami

dit product is niet beschikbaar

200 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 pak mix voor pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verdeel het deeg in 2 bollen. Rol vervolgens beide bollen deeg dun uit tot een rechthoek en leg ze op de bakplaat.
  • 3 Besmeer het midden van de rechthoeken met de gezeefde tomaten en laat de randen leeg. Beleg vervolgens met de salami, chilivlokken, paprika, mozzarella en basilicum.
  • 4 Snijd met een mes de randen horizontaal in en vouw deze om en om naar het midden, zodat er een gevlochten effect ontstaat.
  • 5 Bestrijk de bovenkant van de pizzavlechten met de olie en bak de pizza’s in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 945 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 47 gram