4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Geurige visschotel

Geurige visschotel

ingrediënten


10 min
4 personen
900 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

glas witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en fruit nog 1 minuut mee. Week intussen de saffraan in de wijn.
  • 2 Voeg de tomaten en bloem toe aan de ui en knoflook en fruit al roerend nog 1 minuut. Blus met de saffraanwijn en voeg de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook tot de saus na enkele minuten iets dikker is.
  • 3 Rooster het brood en verkruimel het. Leg de vis in een ovenschaal en giet de saus erover. Bestrooi met de broodkruimels en besprenkel met een beetje olie. Bak de visschotel in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en goudgeel. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Combineer in dit recept de visfilet ook eens met gemengde zeevruchten.

wijnadvies

Serveer bij dit recept de witte Nava Real Rueda Verdejo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr