4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoomde vis met zwarte bonen

Gestoomde vis met zwarte bonen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zwartebonensaus
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 gedroogde chilipepers
200 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 visbouillontabletten
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

4 verse forellen

benodigdheden

keukenpapier

stoompan

  • 1 Spoel de forellen af en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de buikholten van de vis met zout en peper.
  • 2 Snijd 1 citroen in plakjes. Halveer de andere citroen en knijp het sap uit over de buikholten van de vis. Stop de helft van de gemberplakjes met de citroenplakjes in de buikholten.
  • 3 Verhit 1 liter water met de visbouillontabletten in de stoompan tegen de kook aan. Leg de vis in de zeef en gaar deze circa 10 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Hak de rest van de gember grof. Verhit intussen de olie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes.
  • 5 Schep de gehakte gember, zwarte bonen en chilipepers erdoor. Roerbak circa 2 minuten en schep de bonensaus erdoor.
  • 6 Verdeel de vis over 4 borden. Voeg als de bonensaus te dik is eventueel wat van het stoomvocht van de vis toe.
  • 7 Schep de saus over de vis en bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Geen stoompan? Gebruik een wijde pan met een zeef.. Neem kabeljauwfilet in plaats van forel of kies voor hele, gestoomde makreel. Verwarm deze afgedekt 10-12 minuten in de oven (180ºC) of in een (magnetron)schaal met deksel 3-4 minuten in de magnetron op 800 Watt.. De zwartebonensaus kun je vervangen door 2 eetlepels sojasaus, gemengd met 1 eetlepel woksaus hoisin (Sum & Sam), 1 eetlepel droge sherry en 1 theelepel suiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 47 gram