4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Gestoomde groenteloempia’s met chilidip


Gestoomde groenteloempia’s met chilidip


ingrediënten


30 min
4 personen
50 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

150 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

6 bladeren Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stoommandje

  • 1 Klop de eieren los. Verhit olie in een koekenpan en bak er roerei van. Houd apart. Snijd de harde nerf uit de Chinese koolbladeren. Blancheer de kool 1 minuut in kokend water en spoel de bladeren af onder koud water.
  • 2 Meng voor de vulling de bosuitjes met de koriander, winterwortel, gember, mihoen, sojasaus of ketjap manis, en het roerei. Dep de koolbladeren droog en schep op elk blad wat vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op tot loempia’s.
  • 3 Leg ze in een stoommandje of zeef op een pan met een laag kokend water. Stoom afgedekt 8-10 minuten. Meng de ingrediënten voor de dip en serveer erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram