gemiddeld
40 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Gestoomde broodjes met garnalenburger

Gestoomde broodjes met garnalenburger

ingrediënten


40 min
rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker
1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

350 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker
zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

265 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stoommandje

vergiet

bakpapier

  • 1 Meng 250 gram bloem met de gist, suiker, melk, 75 ml warm water, 1 eetlepel olie en 1 theelepel azijn en kneed tot een glad en soepel deeg. Laat circa 2 uur rijzen.
  • 2 Bestrooi het deeg met het bakpoeder, kneed goed door en verdeel in 8 gelijke stukken. Rol van elk deel een balletje.
  • 3 Rol deze balletjes uit tot ovalen van circa 3 mm dik. Bestrijk het deeg met 1 eetlepel olie en vouw dubbel. Laat de broodjes 1,5 uur rijzen.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de vulling met 1 eetlepel bloem. Vorm er burgertjes van.
  • 5 Verhit de rest van de olie en bak hierin de burgers. Meng de komkommer met de rest van de azijn. Meng de mayonaise met limoenrasp en -sap.
  • 6 Vul een pan voor een derde met water en breng aan de kook. Leg een broodje op bakpapier in een stoom- mandje (bedek niet de hele bodem zodat de stoom erdoor kan) en stoom in circa 8 minuten gaar. Herhaal totdat alle broodjes zijn gestoomd.
  • 7 Duw de broodjes open aan de dubbelgevouwen kant. Besmeer ze met de limoenmayonaise en beleg met de garnalenburgers en komkommer. Garneer met de gestoomde broodjes met koriander en limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 13 gram