4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels

Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels

ingrediënten


10 min
4 personen
8 dadels

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bakje laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter runderbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een grote braadpan en bestuif het vlees met zout, peper en bloem.
  • 2 Braad het vlees in 3 porties om en om aan. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los.
  • 3 Voeg de olie en sjalotten toe en fruit circa 4 minuten.
  • 4 Leg het vlees terug in de pan en giet de bouillon en azijn erbij. Voeg de kruiden en kruidnagels toe.
  • 5 Laat het vlees met het deksel op de pan op de laagste stand in circa 2 uur gaar worden.
  • 6 Voeg de pompoen en dadels toe en laat zonder deksel nog 20-30 minuten sudderen.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Lekker met aardappelpuree of frietjes en een rucolasalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 33 gram