4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Gestoofde rodekool met rode ui en rozijnen

Gestoofde rodekool met rode ui en rozijnen

ingrediënten


15 min
4 personen
3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter druivensap

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode bessensap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rodewijnazijn
200 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 rodekool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Haal 4 hele bladeren van de rodekool, was ze en houd apart. Snijd of schaaf de rest van de kool in smalle repen.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de rozijnen, koolreepjes, azijn, bessensap en suiker toe.
  • 3 Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze ook toe. Breng alles aan de kook en stoof daarna afgedekt 30-40 minuten op een lage stand tot de kool zacht is.
  • 4 Schep af en toe goed om. Voeg eventueel wat extra water toe.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels en serveer de gestoofde kool in de koolbladeren.

bereidingstip

Vervang de helft van het bessen- of druivensap door rode wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate