4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Gestoofde radijsjes in basilicum-roomsaus

Gestoofde radijsjes in basilicum-roomsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

3 bosjes radijsjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Snijd het loof van de radijsjes en houd apart. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de radijsjes zachtjes 10-12 minuten. Giet af en vang het kookvocht op.
  • 2 Verhit de olijfolie en de boter en stoof hierin de gegaarde radijsjes met het citroensap, zout en peper 5-7 minuten op een lage stand.
  • 3 Pureer de kookroom met 100 ml kookvocht, de basilicum en de helft van het radijsloof tot een groene saus. Schep deze saus door de gestoofde radijsjes en verwarm zonder te koken. Lekker met gebakken krieltjes en vis of kip.

bereidingstip

Vervang de basilicum in dit recept door platte peterselie. . Serveer het radijsloof dat over is met aardappelpuree als stamppot erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr