4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gestoofde courgettesoep met knoflookbrood

Gestoofde courgettesoep met knoflookbrood

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram courgette

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de helft van de knoflook, het venkelzaad en laurierblaadje circa 2 minuten. Voeg de courgette toe en stoof afgedekt circa 10 minuten op een lage stand, tot de courgette zacht is. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Giet de bouillon erbij en kook circa 8 minuten op een hoge stand.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng intussen de boter met de rest van de knoflook en helft van de peterselie. Snijd het stokbrood doormidden en besmeer de binnenkant met de knoflookboter. Leg het stokbrood met de besmeerde kant naar boven in de oven en bak circa 3 minuten, tot de boter is gesmolten.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron. Verwijder de laurier en roer het citroensap erdoor. Pureer tot de soep een beetje gebonden is. Roer de crème fraîche in een swirl erdoor en bestrooi met de overige peterselie. Schep de soep in kommen en serveer met het knoflookbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 12 gram