- 1 Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in kwarten en laat de kern zitten.
- 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kool aan beide gesneden kanten circa 10 minuten op middelhoge stand, tot de zijdes goed gekleurd zijn. Voeg de azijn en bouillon toe en laat afgedekt 30 minuten smoren op een lage stand.
- 3 Lepel om de 10 minuten het vocht over de kool. Keer halverwege de kwarten om op de andere gesneden kant.
- 4 Kook de rijst. Voeg de druiven toe aan de kool en bak zonder deksel nog 10 minuten op middelhoge stand, tot al het vocht is verdampt.
- 5 Pureer intussen de kaas met circa 8 eetlepels water tot een gladde dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- 6 Leg de kool op een schaal, lepel de druiven erover en besprenkel met de dressing. Serveer met de rijst.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Sterke smaken als die van rodekool en blauwe kaas in dit recept vragen om een wijn met karakter: de Malbec Syrah van Casa de Campo.