4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Geroosterde wortel met couscoussalade

Geroosterde wortel met couscoussalade

ingrediënten


20 min
4 personen
bietensalsa
1 granaatappel

dit product is niet beschikbaar

100 gram pompoenpitten
100 gram pittenmix

dit product is niet beschikbaar

tuinkruidensalsa
300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 bos bospeen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Blancheer de bospeen circa 4 minuten. Wrijf de wortels daarna in met de helft van de olie en rooster circa 10 minuten op de barbecue. Keer regelmatig om gelijkmatig te garen.
  • 2 Verhit intussen de rest van de olie en voeg de couscous toe. Bak circa 2 minuten op middelhoge stand, tot de couscous notig ruikt en lichtbruin is geworden. Neem de pan van de warmtebron en voeg 250 ml kokend water toe. Laat circa 5 minuten afgedekt staan. Rooster de pittenmix in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Roer de couscous los met een vork. Giet de tuinkruidensalsa erbij met de pittenmix en granaatappelpitjes. Schep een paar keer goed om. 4. Schep de couscous op een schaal. Leg de geroosterde bospeen erop en serveer met de bietensalsa.

bereidingstip

Gebruik hummus in plaats van de bietensalsa voor een snellere versie van deze groosterde wortel met couscoussalade.. Maak zelf tuinkruidensalsa (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/tuinkruidensalsa/">klik hier voor het recept</a>).. Maak zelf bietensalsa (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/bietensalsa/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr