4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

ingrediënten


30 min
4 personen
5 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

600 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 satéprikkers

12 spiesen

keukenpapier

grillpan

  • 1 Week houten satéprikkers in water om verbranden te voorkomen. Kook de rijst. Kook de sperziebonen in 12-15 minuten beetgaar.
  • 2 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Giet de marinade in een pannetje.
  • 3 Rooster de vleesspiesen in een hete grillpan in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
  • 4 Breng de marinade aan de kook en roer de pindakaas erdoor tot een dikke satésaus.
  • 5 Serveer het vlees met de saus bij de rijst en sperziebonen.

bereidingstip

In plaats van hamlappen kun je ook varkensfilet gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 47 gram