4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde varkenslapjes met winterpilav

Geroosterde varkenslapjes met winterpilav

ingrediënten


35 min
4 personen
1 kleine knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 kleine prei

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sojasaus
1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

600 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenslapjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd het vlees in dunnere lapjes. Verwarm de gember, knoflook, de ui, de sojasaus, de basterdsuiker en 2 eetlepels olie zonder te koken. Marineer het vlees hier 15 minuten in.
  • 2 Kook intussen de rijst en laat deze een beetje afkoelen.
  • 3 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de prei, wortel en selderij 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Dep het vlees droog en bewaar het marinadevocht. Rooster het vlees in een hete grillpan of koekenpan circa 3 minuten per kant.
  • 5 Voeg intussen de rijst toe aan de roerbakgroenten en bak de rijst al omscheppend mee.
  • 6 Serveer de pilav met het geroosterde vlees en besprenkel met het marinadevocht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 44 gram