4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Geroosterde radijs en loofpesto met geitenkaas

Geroosterde radijs en loofpesto met geitenkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels oude geitenkaas
75 milliliter olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de radijsjes met het loof. Snijd het groene loof van de radijsjes en houd apart. Schep de radijsjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met de olie. Breng op smaak met zout.
  • 2 Rooster de radijsjes in de oven in 10-12 min. beetgaar.
  • 3 Pureer intussen in de keukenmachine of met de staafmixer het radijsloof met de pijnboompitten, knoflook en de extra vierge olijfolie. Roer de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en/of peper.
  • 4 Verdeel de geroosterde radijsjes warm of op kamertemperatuur over 4 bordjes en schep er wat loofpesto bij.

bereidingstip

Serveer er rozemarijngrissini (zakje 120 g) bij om in de heerlijke pesto te dippen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 277 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 4 gram