- 1 Snijd het donkergroene deel van de preien af zodat er 2-3 cm groen overblijft. Snijd de preien in de lengte tot de helft in en was ze goed onder stromend water.
- 2 Kook ze 4 minuten in water met zout en laat goed uitlekken. Dep de preien droog en bestrijk ze met olie.
- 3 Verhit een grillpan en rooster de groente een paar minuten.
- 4 Verwarm intussen de room tot aan de kook. Klop de boter erdoor. Roer van de warmtebron af de mosterd en dragon erdoor.
- 5 Leg de preien naast elkaar in een warme schaal en giet de saus erover. Lekker bij kip of vis.
bereidingstip
Maak eens een mosterdsaus in de magnetron: verwarm 50 gram gesmolten boter met 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel water, afgedekt 1 minuut op 800 Watt. Roer er 1 losgeklopte eidooier door en verwarm de saus 10 seconden op 600 Watt. Roer goed door en herhaal de laatste stap tot de saus lobbig is.