4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde pittige kip met polenta

Geroosterde pittige kip met polenta

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

200 gram polenta maïsgries
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels chilivlokken
4 kippenpoten

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rasp

ovenschaal

  • 1 Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd met een scherp mes in elke kippenpoot 3 inkepingen. Meng de chilivlokken met de oregano, 2 el olie en het citroensap. Breng op smaak met zout. Wrijf de kippenpoten ermee in.
  • 2 Verdeel de paprika, tomaat, ui en 1 teentje knoflook over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Leg de kippenpoten erop. Halveer 1 citroen en leg de helften ertussen. Rooster in 45 min. in het midden van de oven gaar.
  • 3 Bereid na 30 min. oventijd de polenta en paddenstoelen. Breng de bouillon aan de kook en roer de polenta erdoor. Laat al roerend 10 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Neem de pan van de warmtebron en roer de roomboter, Parmezaanse kaas en de citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper.
  • 4 Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de knoflook in 6 min. lichtbruin. Roer de peterselie erdoor. Schep op de polenta. Serveer de kippenpoten met de groenten, citroen en polenta.

bereidingstip

Ook lekker met aardappelpuree of couscous in plaats van polenta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1026 kcal
vet 66 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 55 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr