4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels diepvriesbasilicum
2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

tabasco
worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

7 tomaten

dit product is niet beschikbaar

6 geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook.
  • 2 Voeg de in stukken gesneden geroosterde paprika en tomaten toe en bak deze 3 minuten mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 2 minuten.
  • 4 Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
  • 5 Voeg worcestersaus en tabasco naar smaak toe, laat de soep afkoelen en zet deze daarna in de koelkast om goed koud te worden.
  • 6 Roer er voor het serveren de basilicum door. Serveer er grof bruinbrood bij.

bereidingstip

Rooster de paprika's zelf. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze met de bolle kant op aluminiumfolie op een rooster of een bakplaat. Zet ze onder een hete grill of in een oven van 220ºC tot ze zwart beginnen te worden. Doe ze daarna in een plastic zak, laat ze afkoelen en verwijder dan de schil. Bewaar ze eventueel onder olijfolie in een pot in de koelkast, maximaal 14 dagen.

wijnadvies

Lekker met een Zuid-Franse, Italiaanse of Spaanse droge witte of roséwijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 2 gram