4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Geroosterde nectarine-perziksorbet

Geroosterde nectarine-perziksorbet

ingrediënten


15 min
4 personen
250 gram perziken

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 gram honing

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 nectarines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de nectarines en verwijder de pit. Meng de nectarines met de wijn, honing en sinaasappelrasp in een ovenschaal. Rooster circa 20 minuten in de oven, tot de nectarines goudbruin zijn. Laat iets afkoelen.
  • 2 Verlaag de oventemperatuur naar 170ºC. Verdeel het amandelschaafsel over een bakplaat en rooster circa 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Pureer de geroosterde nectarines met al het vocht, de bevroren perzikpartjes en het sinaasappelsap in een blender. Schep in een afsluitbare diepvriesbak en zet minimaal 2 uur in de diepvries.
  • 4 Schep bolletjes van het sorbetijs in schaaltjes en bestrooi met het amandelschaafsel. Besprenkel eventueel met extra honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 4 gram