4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde kabeljauw met pittige tomatensaus

Geroosterde kabeljauw met pittige tomatensaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

8 tomaten

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Dep de kabeljauwfilet droog en verdeel de vis in 4 porties. Meng 3 eetlepels olijfolie met de pesto. Bestrijk de vis ermee en zet apart.
  • 2 Verhit voor de tomatensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Roer de tomatenstukjes, chilipeper en visbouillon erdoor en kook zachtjes afgedekt 20 minuten.
  • 3 Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan. Maal ze grof en voeg met de rest van de olijfolie en de azijn toe aan tomatenmengsel. Pureer met een staafmixer tot een saus.
  • 4 Rooster de kabeljauw 2-3 minuten per kant in een hete grillpan. Keer de vis pas om als deze loslaat van de pan. Serveer de vis met de tomatensaus, peterselie en partjes citroen. Lekker met broccoli en pasta.

bereidingstip

Neem voor dit recept 1 fijngehakte rode peper in plaats van chilipepervlokken.. Vervang de helft van de visbouillon door witte wijn.. Deze tomatensaus is ook lekker bij gegrilde garnalen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 31 gram