4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde-groenteschotel

Geroosterde-groenteschotel

ingrediënten


15 min
4 personen
1 bruin boerenbrood

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

takje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

3 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

400 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder het loof van de bospeen. Leg alle groenten en kruiden in de braadslede en besprenkel royaal met olijfolie. Maal er (zee)zout en peper over en schep alles door elkaar.
  • 2 Rooster de groenten 30-35 minuten in het midden van de oven. Giet de bouillon na circa 20 minuten oventijd erbij en schep om.
  • 3 Besprenkel het brood met een beetje water en warm het de laatste 5 minuten mee. Serveer de geroosterde groenteschotel met plakken brood.

bereidingstip

Lekker met een ijskoud biertje erbij. . Vervang de bleekselderij in dit recept door aubergine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 14 gram