4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde groenterisotto met ricotta

Geroosterde groenterisotto met ricotta

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bakje ricotta
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

450 gram gegrilde groenten
60 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de bouillon in een pan. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de gegrilde groenten, knoflook en 2/3 van de rozemarijn 5 min. op een middelhoge stand. Voeg de rijst toe en bak de korrels in 3 min. glazig.
  • 2 Voeg een soeplepel bouillon toe. Roer en voeg de volgende soeplepel bouillon toe als de vorige door de rijst is opgenomen. Ga zo 15-20 min. door tot de rijst gaar is.
  • 3 Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant met de rest van de rozemarijn en kappertjes 5 min.
  • 4 Roer de ricotta door de risotto en breng op smaak met zout en/of peper. Schep in diepe borden en verdeel de tomaatjes erover.

bereidingstip

Lekker met geroosterde pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 526 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 13 gram