4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde bloemkool met parmezaan

Geroosterde bloemkool met parmezaan

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng de olijfolie met de blaadjes van 4 takjes tijm en knoflook, giet dit over de bloemkool en meng goed door. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met wat citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Rooster nog eens 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.
  • 4 Bestrooi de geroosterde bloemkool met de peterselie en garneer met de rest van de takjes tijm.

bereidingstip

Lekker met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/geroosterde-aardappels-met-tijm-en-mandarijn/">geroosterde aardappels met tijm en mandarijn</a>.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 12 gram