4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde bloemkool met kurkuma-yoghurt

Geroosterde bloemkool met kurkuma-yoghurt

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje granaatappelpitje

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de bloemkool circa 15 minuten voor in een grote pan.
  • 2 Meng intussen de yoghurt met de citroenrasp, -sap, knoflook, kurkuma en komijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Neem de bloemkool uit de pan, spoel af met koud water en dep goed droog met keukenpapier. Leg de bloemkool in een schaal en bestrijk met tweederde van het yoghurtmengsel.
  • 4 Strijk de yoghurt zo veel mogelijk in de bloemkool. Zet de bloemkool op de bakplaat en rooster in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  • 5 Neem de bloemkool uit de oven, besprenkel met de overige yoghurtsaus en bestrooi met de koriander en granaatappelpitjes. Lekker met couscous.

wijnadvies

De Indomita Sauvignon Blanc past meer dan prima bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 7 gram