4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde bloemkool met kerrie, sjalot en rode peper

Geroosterde bloemkool met kerrie, sjalot en rode peper

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

10 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Meng de bloemkoolroosjes en sjalotten met de rode peper, olie en kerrie.
  • 3 Spreid uit over een bakplaat en rooster in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 4 Schep tussendoor een paar keer om.
  • 5 Lekker met pitabroodjes, hummus en gebraden lamsworstjes.

bereidingstip

Voeg eens groente- of kippenbouillon toe aan de geroosterde bloemkool en pureer tot een romige soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 3 gram