gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde beenham met citroen, tijm en rozemarijn

Geroosterde beenham met citroen, tijm en rozemarijn

ingrediënten


30 min
150 milliliter witbier

dit product is niet beschikbaar

600 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozemarijnnaaldjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tijm

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng de basterdsuiker met de citroenrasp, tijm en rozemarijn.
  • 2 Bestrooi de ham met zout en druk vervolgens het suikermengsel op de bovenkant van de ham. Leg de ham in een grote ovenschaal en giet voorzichtig het bier erbij, zonder de suikerlaag te raken.
  • 3 Zet in de oven en rooster de ham 30-35 minuten. Neem het vlees uit de oven en laat voor het aansnijden even rusten.

bereidingstip

Voeg ook eens andere smaakmakers toe aan het suikermengsel, zoals kaneel, foelie en korianderzaad. Of probeer eens met komijn, chili en gember.

wijnadvies

Schenk bij dit recept Mon Clocher Côtes du Rhône, hierin herken je de smaak van tijm en rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1245 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 122 gram
eiwit 110 gram