4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde aubergine met vegan kruidenyoghurt

Geroosterde aubergine met vegan kruidenyoghurt

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram plantaardige yoghurt
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

  • 1 Steek de barbecue aan. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislings in en houd het vel heel. Meng 4 eetl. olie met de provençaalse kruiden en bestrijk de snijkanten van de aubergines ermee. Bestrooi met zout.
  • 2 Leg de helften met de snijkanten naar boven op het rooster en gril in 15-20 min. gaar en zacht op de dichte barbecue.
  • 3 Maak intussen de kruidenyoghurt. Meng de citroenrasp, 2 eetl. -sap, knoflook, verse kruiden, kappertjes en de rest van de olie door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de aubergine met de kruidenyoghurt en bestrooi met wat extra verse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 203 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 5 gram