- 1 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en blancheer ze 2-3 minuten in water met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
- 2 Snijd sliertjes van de schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Meng de helft van het sinaasappelsap met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper. Druppel deze olie met sap over 4 borden. Leg de plakjes gerookte zalm als carpaccio erop.
- 3 Halveer de asperges in de lengte. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 2-3 minuten.
- 4 Verwarm intussen de boter met de balsamico, gehakte basilicum en de rest van het sinaasappelsap.
- 5 Leg de geroosterde asperges in het midden op de zalm, bedruppel met de lauwwarme dressing en garneer met sinaasappelsliertjes en basilicumblaadjes.
bereidingstip
Voeg 1 theelepel honing toe aan de dressing van dit recept.
wijnadvies
Green Grüner Veltliner.