4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
home recepten Gerookte zalm met geroosterde asperges en basilicumdressing

Gerookte zalm met geroosterde asperges en basilicumdressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en blancheer ze 2-3 minuten in water met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Snijd sliertjes van de schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Meng de helft van het sinaasappelsap met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper. Druppel deze olie met sap over 4 borden. Leg de plakjes gerookte zalm als carpaccio erop.
  • 3 Halveer de asperges in de lengte. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 2-3 minuten.
  • 4 Verwarm intussen de boter met de balsamico, gehakte basilicum en de rest van het sinaasappelsap.
  • 5 Leg de geroosterde asperges in het midden op de zalm, bedruppel met de lauwwarme dressing en garneer met sinaasappelsliertjes en basilicumblaadjes.

bereidingstip

Voeg 1 theelepel honing toe aan de dressing van dit recept.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr