4 personen
home recepten Geroerbakte groene asperges met zalmfilet, noedels en hoisinsaus

Geroerbakte groene asperges met zalmfilet, noedels en hoisinsaus

ingrediënten


4 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
2 eetlepels gebakken uitjes
1 half bakje verse koriander
2 stengels bosui
6 eetlepels hoisin saus
400 gram dikke noedels
480 gram zalmfilet
1 middelgrote rode ui
2 eetlepels zonnebloemolie
600 gram groene asperges

  • 1 Verwarm de oven voor op 160C. Snijd de zalmfilet in porties, kruid met zout en peper en smeer lichtjes in met hoisin saus. Leg in een ovenschaal en gaar 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 2 Snijd de onderkant van de groene asperges en snijd ze in de lengte doormidden.
  • 3 Kook de dikke noedels af volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken.
  • 4 Snijd de bosui in fijne ringen, maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de koriander fijn.
  • 5 Verwarm de olie in een hapjespan en roerbak er op hoog vuur de groene asperges en de rode ui in.
  • 6 Draai het vuur lager, voeg de hoisin saus toe en laat even smoren tot de asperges beetgaar zijn
  • 7 Voeg de noedels, de bosui en de koriander toe. Schep om en warm goed door. Kruid met zout en peper.
  • 8 Dresseer de noedels met de asperges in diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de gebakken uitjes.