4 personen
gemiddeld
45 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping

Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping

ingrediënten


45 min
4 personen
25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

4 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 grote kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

vijzel

  • 1 Verpak de aardappels met schil in aluminiumfolie en leg 30-45 minuten tussen de hete kooltjes van de barbecue tot ze gaar zijn. Of pof circa 45 minuten in de oven (180ºC).
  • 2 Rooster intussen de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan. Maal de rozemarijn, knoflook en pijnboompitten in een vijzel fijn met de olie en een snuf zeezout en peper. Roer de kaas erdoor en houd apart.
  • 3 Neem de aardappels uit het folie en snijd ze aan de bovenkant in. Knijp aan de zijkanten erin zodat het aardappelkruim een beetje loslaat van de schil en maak af met de rozemarijn-kaastopping.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 5 gram