4 personen
gemiddeld
65 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte aardappel met kwarktopping

Gepofte aardappel met kwarktopping

ingrediënten


65 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

200 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 groten kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze met een beetje olie.
  • 2 Bestrooi ze met grof zout en bak ze in circa 60 minuten gaar in het midden van de oven.
  • 3 Ze zijn gaar als je ze makkelijk kunt indrukken met je vinger.
  • 4 Maak ondertussen de topping door de kwark te mengen met de rest van de olijfolie, de gember, de knoflook en de bosui. Breng dit goed op smaak met zout en peper.
  • 5 Snijd de aardappelen in en druk ze een beetje open. Serveer direct met de topping.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 7 gram