2 personen
uitdagend
20 min.
voorgerecht
home recepten Gepocheerde vijgen met knolselderijchips

Gepocheerde vijgen met knolselderijchips

ingrediënten


20 min
2 personen
500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar

4 gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Schil de knolselderij rondom. Verhit de frituurolie tot 90ºC in een frituur- of hapjespan. Schil de knol met een dunschiller rondom zodat een lange sliert ontstaat en laat deze in de hete olie glijden.
  • 2 Frituur in een paar minuten goudbruin en schep op keukenpapier. Frituur zo nog een paar slierten. Leg op elk bord 2 vijgen en garneer met de chips. Bestrooi met zeezout.

wijnadvies

Vijgen combineren uitstekend met Sea Lord Ruby Port. Gebruik deze voor de bereiding van het gerecht en schenk vervolgens ook een glas erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 2 gram