- 1 Meng de ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout. Laat afgedekt buiten de koelkast op smaak komen. Kook intussen de rijst.
- 2 Leg de kipfilets met de gember, knoflook, laurier en een snuf zout in een pan. Giet er zo veel koud water op dat de kip net onder staat. Breng aan de kook, houd op een lage stand tegen de kook aan en pocheer zo de kipfilet circa 10 minuten.
- 3 Controleer of de kip gaar is en pocheer eventueel een paar minuten langer. Neem de kipfilets uit het vocht en snijd in dikke plakken.
- 4 Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de plakjes kip erover. Schep er een flinke lepel ananassalsa bij. Lekker met een frisse salade.
bereidingstip
Vervang de ananas door blokjes watermeloen.
wijnadvies
Dit spicy recept vraagt om een wijn met pit die daar prima tegenop kan: J. Meyer Pinot Gris.