4 personen
uitdagend
20 min.
lunch, brunch
home recepten Gepocheerd ei met parmezaansaus

Gepocheerd ei met parmezaansaus

ingrediënten


20 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 handje veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 harde witte broodjes

dit product is niet beschikbaar

2 bagels
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Begin met de saus. Verwarm de boter op een lage stand tot deze is gesmolten, maar niet verkleurd. Zeef de bloem erboven en roer met een garde een halve minuut goed door over de bodem van de pan. Klop de warme melk in kleine beetjes door deze roux en breng al roerend aan de kook.
  • 2 Laat de saus minimaal 1 minuut zachtjes koken en voeg dan al roerend de kaas in delen toe tot deze helemaal is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met nootmuskaat, zout en peper en neem van de warmtebron.
  • 3 Mix het vruchtvlees van de avocado met de boter en het citroensap in een keukenmachine of met een mixer tot een gladde crème. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Zet de warmtebron laag zodat het water tegen de kook aan blijft.
  • 4 Rooster intussen de broodjes en bestrijk ze met de avocadoboter. Leg de broodjes op borden, maal er wat peper over en leg er een pluk veldsla op. Verwarm de kaassaus al roerend op een lage stand.
  • 5 Breek 1 ei in een kommetje en laat het kommetje in het water zakken zodat het zich gedeeltelijk vult met water.
  • 6 Keer het kommetje rustig om en laat het ei in het water glijden. Herhaal met de andere eieren en laat ze circa 3 minuten tegen de kook aan garen. Roer niet in het water. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en snijd eventuele eiwitsliertjes weg.
  • 7 Leg op elke bagel 1 gepocheerd ei en schep er een royale lepel kaassaus over. Bestuif met nog wat nootmuskaat en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 22 gram