4 personen
uitdagend
30 min.
lunch, klein gerecht, brunch, hoofdgerecht
home recepten Gepocheerd ei met hollandaisesaus en gerookte zalm

Gepocheerd ei met hollandaisesaus en gerookte zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje verse dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

4 briochebroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Begin met de saus. Klop de eidooiers met een snufje zout circa 1 minuut luchtig met een mixer.
  • 2 Verwarm het citroensap met de azijn in een steelpannetje. Verhit de boter in een andere pan.
  • 3 Giet het warme azijnmengsel al kloppend in een klein straaltje bij de eidooiers. Giet vervolgens de gesmolten boter in een dun straaltje bij de saus en blijf kloppen tot er een mooie, gebonden saus ontstaat.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron en breng op smaak met zout en peper. Roer de dille erdoor en zet de saus afgedekt op een warme plaats.
  • 5 Pocheer dan de eieren. Breng een grote pan water aan de kook. Zet 2 kopjes klaar, scheur 2 stukken folie af en leg deze over de kopjes.
  • 6 Duw de folie iets naar beneden, zodat er een kuiltje ontstaat. Breek 1 ei in elk kuiltje, draai het folie goed dicht en leg de pakketjes voorzichtig in het kokende water.
  • 7 Neem de pakketjes na 3-4 minuten uit de pan. Herhaal dit met de overige 2 eieren.
  • 8 Verwijder voorzichtig het folie van de gepocheerde eieren en leg ze op de broodjes. Schep wat hollandaisesaus erover, leg de gerookte zalm en avocado erbij en bestrooi naar smaak met chilipeper. Serveer direct.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor Champagne of een glas Pinot Blanc van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 29 gram