4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepaneerde zalm met pepersaus

Gepaneerde zalm met pepersaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel zwarte peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel roze peperkorrels
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

4 zalmmoten

dit product is niet beschikbaar

5 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de zalm in de lengte door zodat je 2 repen per persoon hebt. Bestrooi rondom met zout, peper en de bloem en haal eerst door het eiwit en dan door het broodkruim.
  • 2 Verwarm de olie. Bak 4 repen zalm tegelijk. Rol ze met 2 vorken om en om zodat ze gelijkmatig licht goudbruin bakken. Neem de zalm uit de pan en houd in een schaal warm in de oven op 60oC. Leg de overige repen erbij zodra deze gebakken zijn.
  • 3 Verwarm de saus tot deze kookt en schep op elk (warm) bord een lepel saus. Leg hierop kruislings 2 repen zalm en garneer met een takje kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 30 gram