4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Gepaneerde brie met abrikozenchutney

Gepaneerde brie met abrikozenchutney

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel sinaasappellikeur
1 pot abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

175 gram ongezouten gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

400 gram brie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wel voor de chutney de abrikozen en rozijnen in warm water.
  • 2 Snijd de brie in puntjes en bestrijk met honing.
  • 3 Haal de puntjes brie door de bloem, daarna door het ei en dan door de noten.
  • 4 Haal nogmaals door het ei en de noten en druk de panade goed aan.
  • 5 Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • 6 Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze met de rozijnen, abrikozenjam en sinaasappellikeur.
  • 7 Frituur de briepuntjes in 2-3 minuten goudbruin.
  • 8 Serveer de brie met de sla en de abrikozenchutney.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1075 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 33 gram