4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gents stoofvlees

Gents stoofvlees

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 snee volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

1 snee bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter bockbier

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met bloem en breng op smaak met zout en peper. Verhit de roomboter en olie en bak hierin het vlees lichtbruin. Voeg de ui toe en roerbak 3 min.
  • 2 Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees.
  • 3 Voeg de kruidnagels, laurierblaadjes, suiker en azijn toe en stoof met het deksel op de pan 1 uur en 30 min.
  • 4 Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog 1 uur.
  • 5 Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en serveer het stoofvlees met Vlaamse friet en rodekool of appelcompote.

wijnadvies

Bij zoetzure stoofvleesgerechten waarin donker bier verwerkt is past een vol, fris, zoet bruin biertje!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 471 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 36 gram