4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Gemengde gefrituurde vis met dillesaus

Gemengde gefrituurde vis met dillesaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mayonaise
1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram gemengde vis
100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop het ei met de bloem en wijn tot een beslag en breng op smaak met zout en peper. Laat even rusten.
  • 2 Klop alle ingrediënten voor de saus door elkaar en laat de smaken intrekken.
  • 3 Snijd de gemengde vis (visfilet, inktvisringen, garnalen) in gelijke stukjes, dep droog met keukenpapier en meng in een kom.
  • 4 Verhit de olie tot 180°C.
  • 5 Klop het beslag nogmaals goed door en meng het beslag door de vis.
  • 6 Frituur de stukjes vis in porties in een paar minuten goudbruin.
  • 7 Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 8 Serveer de gefrituurde vis met de dillesaus.

bereidingstip

Lekker met stokbrood en rauwkost.

wijnadvies

De frisse Portugese wijn Gatão Vinho Verde is crispy, licht en de ideale begeleider van alle soorten vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 33 gram