4 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje

Gemberbier

ingrediënten


20 min
4 personen
1 kleine ananas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

300 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

12 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

125 gram gemberwortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

  • 1 Rasp de gemberwortel met schil grof met een rasp of gebruik de blender. Meng de gember, kruidnagels en het citroensap met 1 liter lauwwarm water in een kom of kan en zet 1 dag afgedekt in de koelkast.
  • 2 Schenk het gembermengsel door een zeef. Voeg de vanillesuiker, (riet)suiker en koolzuurhoudend mineraalwater toe. Roer goed door en laat het nog 1 nacht afgedekt trekken in de koelkast.
  • 3 Pureer de ananas in de blender. Meng naar smaak de ananaspuree door het gemberbier.

bereidingstip

Vul glazen met gemberbier en zet een takje rozemarijn en 2 komkommerlinten erin. . Zet een takje munt in het glas gemberbier en voeg een limoenschijfje toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr