4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gemarineerde karbonades met frisse salade

Gemarineerde karbonades met frisse salade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijven

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram Spaanse witte bonen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

mespunt scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 navelsinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappelrasp
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 haaskarbonades

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
  • 2 Rasp 1 theelepel van de sinaasappelschil en snijd de rest van de schil rondom dik af zodat het vruchtvlees overblijft. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een grote schaal en vang het sap op.
  • 3 Klop de geraspte sinaasappelschil, mosterd, azijn en olijfolie door het sap en breng op smaak met zout en peper. Schep de courgettelinten, partjes sinaasappel, bonen, olijven en basilicum erdoor en laat even intrekken.
  • 4 Verhit een grillpan (vet deze eventueel licht in). Dep het vlees droog en rooster het op middelhoge stand in circa 4 minuten aan beide kanten.
  • 5 Serveer het vlees met de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 34 gram