- 1 Zeef het vlees en vang de marinade op. Haal de knoflookteentjes uit de marinade.
- 2 Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
- 3 Voeg de bouillon, de gepelde tomaten en de tenen knoflook toe. Stoof het vlees gedurende 10 minuten met het deksel op de pan.
- 4 Giet de marinade in de pan en laat het vlees nu zonder deksel nog eens 20 minuten op een laag vuur stoven.
- 5 Bind het vocht eventueel met een beetje met water aangelengde maïzena, of 'allesbinder'. Eet bij dit gerecht gekookte rijst of een pastasoort, bijvoorbeeld fusilli.
bereidingstip
Laat voor de smaak enkele zongedroogde tomaten meestoven.
wijnadvies
Denk aan Chardonnays (7-9°C) of aan frisse, fruitige rode wijnen als Beaujolais en Beaujolais-Villages of rode Lambrusco of Valpolicella uit Italië (14-15°C).