- 1 Verhit de helft van de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg het bouillonpoeder, de tomaten en peper naar smaak toe en bak 2 minuten. Schep de makreel erdoor en giet de kokosmelk erbij.
- 2 Was de rijst in een zeef en voeg met de kurkuma toe aan de pan. Schenk heet water erbij tot alle ingrediënten ruim onder staan en roer door. Kook onafgedekt circa 10 minuten.
- 3 Schep de zalm en garnalen erdoor. Dek de pan af en stoom op de laagste stand circa 15 minuten. Roer af en toe om, tot de rijst droog is. Meng intussen de komkommer met de azijn en suiker. Verhit de rest van de olie en bak hierin de banaan. Serveer het rijstgerecht met de zoetzure komkommer en gebakken banaan.
bereidingstip
Serveer gebakken kipkarbonades of drumsticks bij dit gerecht. . Zin in meer groente? Kouseband, snijbonen of sperziebonen zijn lekker bij dit recept.