4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gele curry met tofu

Gele curry met tofu

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

250 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

witte kool

dit product is niet beschikbaar

4 grote aardappels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de rijst. Pureer alle ingrediënten voor de currysaus. Giet langzaam een scheut kokosmelk erbij zodat het makkelijker pureert en pureer zo glad mogelijk.
  • 2 Verhit de olie en bak de currysaus 3 minuten. Voeg de aardappel en kool toe en bak 5 minuten. Voeg de tofu toe. Giet de rest van de kokosmelk en 400 ml water erbij en kook circa 10 minuten, tot de aardappel gaar is. Voeg na circa 6 minuten kooktijd de broccoli toe.
  • 3 Rooster intussen de pinda’s in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn. Meng de rijst met de pinda en korianderblaadjes. Serveer de curry met de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 905 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate