- 1 Kook de rijst, giet deze af en laat iets afkoelen.
- 2 Kook de venkel met de sperziebonen en de wortel 5 minuten. Giet deze af, vang het kookvocht op, spoel koud water over de groenten en laat goed uitlekken.
- 3 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de koriander en peterselie en de komijn, de paprikapoeder en de gember toe en roerbak 3 minuten.
- 4 Voeg de sperziebonen en venkel toe, eventueel met een scheutje kookvocht, en stoof zachtjes 10 minuten.
- 5 Rooster intussen voor de rijst in een droge hete wok de geschaafde amandelen. Schep ze uit de wok.
- 6 Verhit de wokolie en roerbak hierin de rijst 2-3 minuten. Schep de amandelen en kaneel erdoor.
- 7 Serveer de groentenstoof bestrooid met de rest van de koriander en peterselie bij de amandelrijst.