2 personen
hoofdgerecht

gekookte witte asperges, geserveerd in omelet met ham

terug naar recept
home recepten gekookte witte asperges, geserveerd in omelet met ham

gekookte witte asperges, geserveerd in omelet met ham

ingrediënten


2 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
2 eetlepels zure room
1 takje peterselie (fijngesneden)
1 halve theelepel roomboter
4 plakjes achterham
1 scheutje slagroom
4 eieren
10 witte asperges

  • 1 Schil de asperges grondig en snijd er de onderkant af. Leg de asperges plat in een pan en zet net onder met water. Voeg een goede snuf zout toe. Breng het water aan de kook, laat nog 4 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit.
  • 2 Klop de eieren los met de slagroom en kruid met peper en zout. Snijd de helft van de ham in fijne reepjes en voeg samen met de helft van de peterselie toe aan het ei.
  • 3 Vet een anti-kleefpan in met een beetje roomboter, giet er ¼ van de eiermassa in en bak tot de bovenkant net gestold is. Draai om en bak nog kort de andere kant. Bak op deze manier 4 kleine omeletjes.
  • 4 Warm de 4 achtergehouden plakjes ham op in het kookvocht van de asperges.
  • 5 Dresseer de omelet op het bord, leg er 5 uitgelekte asperges op en vouw de omelet dubbel.
  • 6 Dresseer er de warme ham op en schep er een beetje zure room op. Bestrooi met de peterselie.