- 1 Schil de asperges grondig en snijd er de onderkant af
- 2 Leg de asperges plat in een pan en zet net onder met water. Voeg een goede snuf zout toe.
- 3 Breng het water aan de kook, laat nog 4 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit.
- 4 Klop de eieren los met de slagroom en kruid met peper en zout.
- 5 Snijd de helft van de ham in fijne reepjes en voeg samen met de helft van de peterselie toe aan het ei.
- 6 Vet een anti-kleefpan in met een beetje roomboter, giet er ¼ van de eiermassa in en bak tot de bovenkant net gestold is. Draai om en laat nog kort aan de andere kant. Bak op deze manier 4 kleine omeletjes.
- 7 Warm de 4 achtergehouden plakjes ham op in het kookvocht van de asperges.
- 8 Dresseer de omelet op het bord, leg er 5 uitgelekte asperges op en vouw de omelet dubbel.
- 9 Dresseer er de warme ham op en schep er een beetje zure room op. Bestrooi met de peterselie.