8 personen
gemiddeld
90 min.
tussendoortje, klein gerecht, nagerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gekonfijte citroenschilletjes

Gekonfijte citroenschilletjes

ingrediënten


90 min
8 personen
100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 citroenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de citroenen schoon, snijd in kwarten en snijd het vruchtvlees eruit.
  • 2 Snijd de kwarten schil in reepjes en breng deze aan de kook in een pan met water.
  • 3 Giet af, breng de schillen opnieuw aan de kook met schoon water en kook deze keer circa 30 minuten.
  • 4 Zeef en bewaar 100 ml van het kookwater.
  • 5 Verwarm dit kookwater met 100 gram suiker tot de suiker is opgelost.
  • 6 Voeg de reepjes citroenschil toe en kook zachtjes circa 30 minuten, tot de reepjes zacht zijn.
  • 7 Laat helemaal afkoelen.
  • 8 Haal de reepjes uit de siroop, laat uitlekken en laat circa 1 uur drogen.
  • 9 Rol de reepjes door 100 gram suiker en laat opnieuw drogen.
  • 10 Smelt intussen 100 gram pure chocolade.
  • 11 Doop de gekonfijte citroen voor de helft in de chocolade en laat stollen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram