- 1 Verhit een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de spekblokjes krokant. Schep de spekjes uit de pan, leg op een bord en zet de pan met het bakvet apart.
- 2 Meng in een kom de suiker en sojasaus en wentel het witlof erdoor. Bak het witlof in het bakvet van de spekjes op een hoge stand in circa 10 minuten zacht en bruin.
- 3 Kook intussen de rijst.
- 4 Breng het witlof op smaak met zout en peper en serveer met de gebakken spekjes en rijst.
wijnadvies
Neem een witte die net zo wit is als het lof en ook een bittertje en een zoetje heeft. Zo kan wit uit het zuidwesten van Frankrijk gerust aanschuiven. Denk aan de droge witte Huiswijn, Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Green Grüner Veltliner of Gatao Vinho Verde. Maar ook Hoop Huis Chenin Blanc en Bourgogne Chardonnay slagen met lof.