4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gekaramelliseerde witlof met krokante spekjes en zilvervliesrijst

Gekaramelliseerde witlof met krokante spekjes en zilvervliesrijst

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

8 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de spekblokjes krokant. Schep de spekjes uit de pan, leg op een bord en zet de pan met het bakvet apart.
  • 2 Meng in een kom de suiker en sojasaus en wentel het witlof erdoor. Bak het witlof in het bakvet van de spekjes op een hoge stand in circa 10 minuten zacht en bruin.
  • 3 Kook intussen de rijst.
  • 4 Breng het witlof op smaak met zout en peper en serveer met de gebakken spekjes en rijst.

wijnadvies

Neem een witte die net zo wit is als het lof en ook een bittertje en een zoetje heeft. Zo kan wit uit het zuidwesten van Frankrijk gerust aanschuiven. Denk aan de droge witte Huiswijn, Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Green Grüner Veltliner of Gatao Vinho Verde. Maar ook Hoop Huis Chenin Blanc en Bourgogne Chardonnay slagen met lof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 19 gram