4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Geitenkaasburger met avocadodip

Geitenkaasburger met avocadodip

ingrediënten


45 min
4 personen
75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

4 zachte witte bollen

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

75 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met zout, peper en paprikapoeder. Bestuif de kaasplakken ermee.
  • 2 Haal de kaas daarna door het ei en dan door het broodkruim. Druk het broodkruim stevig in de kaas. Doop de kaasplakken nog een keer in het ei en daarna nog een keer in het broodkruim zodat ze stevig gepaneerd zijn. Zet de kaasburgers 10 minuten in de koelkast.
  • 3 Maak intussen de avocadodip. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Pureer de avocado, kaas, pijnboompitten en knoflook en giet de olijfolie er in een straaltje bij.
  • 4 Verhit de frituurolie tot 180°C. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en bak 2 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.
  • 5 Frituur de geitenkaasburgers 3-4 minuten.
  • 6 Beleg de broodjes met avocadodip, plakken aubergine en de geitenkaasburgers.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 22 gram